Vita Cu Legume La Cuptor

Vita cu legume la cuptor

Un fel de tocanita cu carne de vita facuta la cuptor.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 4 persoane

Ingredients
  

  • 500 gr ceafa sau antricot de vita
  • 500 gr cartofi pt copt
  • 1 bc ardei kapia rosu
  • 1 bc ceapa medie
  • 3 bc catei de usturoi
  • 1 bc rosie mare bine coapta
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1 lingura pasta de ardei copti
  • 1 frunza dafin
  • 5 linguri ulei
  • sare si piper negru

Instructions
 

  • Vita se taie cuburi sau fasii cate o imbucatura. Ceapa se toaca cubulete. Ardeii se taie cubulete. Usturoiul se taie felii. Rosiile se taie bucati. Se curata si se taie cartofii cuburi cam de dimensiunea bucatilor de carne. Se toaca marunt patrunjelul.
  • Intr-o tava termorezistenta se pun 2 linguri de ulei. Se adauga bucatile de vita si se amesteca sa se acopere cu ulei. Se disperseaza pe fundul tavii in strat egal. Se presara cu sare si piper negru.
  • Se presara apoi jumatate din ceapa, ardei si usturoi. Se pune un strat de cartofi. Se presara iar cu sare si piper. Se presara acum si oregano sfaramat intre degete si patrunjelul tocat.
  • Se presara restul de ceapa, ardei si usturoi. Daca doriti, acum presarati si fulgi de chili dupa gust. Se introduce foaia de dafin rupta in doua printre legume. Se aseaza bucati de rosii deasupra.
  • Se dizolva pasta de ardei in 150 ml apa si se adauga si menta sfaramata intre degete. Se toarna acest amestec pe marginea vasului. Se picura peste tot continutul tavii restul de 3 linguri de ulei.
  • Se acopera continutul tavii cu hartie de copt si se apasa pe margini ca sa nu iasa aburul.
    vita legume cuptor 3 - macelarie Iasi
  • Se da la cuptor, la 160C, timp de 2 ore. Dupa acest timp se scoate hartia, se scutura vasul de cateva ori sa se reaseze legumele printre bucatile de carne. Gustati carnea, ar trebui sa fie foarte moale. De asemenea trebuie sa aveti destul sos in tava, sa nu fi scazut decat putin.
  • Se creste temperatura la 200C si se mai coace 20-30 minute, pana bucatile de cartofi se rumenesc placut deasupra.
  • E buna imediat cu paine taraneasca. E buna si reincalzita.