Stroganoff de vită

Stroganoff de vită

Cea mai populară mâncare a rușilor
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Servings 4 persoane

Ingredients
  

  • 1/2 kg mușchi de vită tăiat fâșii
  • 4 linguri unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 buc ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • 350 gr ciuperci
  • 200 gr smantana de gatit
  • 250 ml supa de vita
  • 2 linguri sos Worcestershire sos englezesc pentru carne rosie
  • 2 linguri faina de grau
  • sare, piper, oregano dupa gust

Instructions
 

  • Încinge uleiul și 1 lingură de unt într-o tigaie mare. Separat, asezonează carnea cu sare, piper și oregano. Pune-o la prăjit în tigaie, câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate carnea pe o farfurie.
  • În aceeași tigaie, dă la călit ciupercile, usturoiul și ceapa. Adaugă 2 linguri de unt, lasă la călit până când ceapa devine translucidă. Adaugă făina peste, amestecă și lasă la făcut 2-3 minute.
  • Toarnă și supa de vită și sosul Worcestershire. Lasă, la foc mic, să se facă vreo 10-12 minute. Pune și carnea în tigaie. Amestecă. Adaugă și smântâna, amestecă și dă de pe foc.

Notes

De obicei, se servește cu tăiței, piure sau orez.