Ceafă de porc cu unt si usturoi, la cuptor

Ceafă de porc la cuptor, cu unt aromat

O rețetă simplă, cu foarte puține ingrediente, pentru a obține o carne fragedă. Untul aromat cu usturoi și boia îi va asigura un gust deosebit. Rețeta conține cantitățile necesare pentru 4 porții
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 4 persoane

Equipment

  • 1 folie alimentara e suficient un format A4
  • 1 folie aluminiu cat sa acopere tava pentru cuptor

Ingredients
  

  • 1 kg ceafă de porc (4 felii)
  • 3-4 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • 200 gr unt
  • 2 căpățâni usturoi
  • 1 linguriță boia dulce se poate folosi și boia iute
  • 1 linguriță pătrunjel uscat
  • sare și piper după gust

Instructions
 

  • Se amestecă untul cu boiaua dulce și cu pătrunjelul. Cine preferă mâncărurile condimentate, poate înlocui boiaua dulce cu boia iute. Dacă untul nu e deja sărat, se adaugă puțină sare. Se adaugă în unt, 2 căpățâni de usturoi curățat și pisat, Se amestecă totul și se pune într-o folie alimentară, se rulează, se strâng capetele și se pune la frigider.
  • Ceafa de porc se masează cu puțin ulei, după care se condimentează, pe ambele părți, cu sare și piper.
  • Se pune ceafa într-o tigaie încinsă la foc mediu și se prăjește aproximativ 1 minut pe fiecare parte (doar cât să se formeze o crustă care să sigileze sucul în carne).
  • După prajire, bucățile de ceafă se așează pe o tavă pentru cuptor și se toarnă deasupra lor grăsimea lăsată la prajire. Se adaugă 100 ml apă, se acoperă cu folie de aluminiu sau un capac și se bagă la cuptor (preîncălzit la 200 grade). Se ține la cuptor 45 minute la 200 grade, se reduce temperatura la 160 grade, după care se scoate capacul sau folia de aluminiu și se mai ține încă 15 minute la cuptor.
  • Se așează pe farfurii și deasupra fiecărei bucăți de ceafă se așează o felie de unt aromat scos de la frigider.

Notes

Se poate servi cu cartofi prăjiți, cartofi la cuptor, piure, legume sotate sau orez simplu.