Buturel de porc cu miere, la cuptor

Buturel de porc cu miere, la cuptor

Buturelul de porc sau ciolanul, gatit la cuptor, proaspat sau afumat, este o delicatesa daca este bine condimentat. Ba chiar este mult mai gustos decat cel mai fin si mai scump muschi daca este gatit bine.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Servings 4 persoane

Ingredients
  

  • 1 kg buturel de porc
  • 1 capatana usturoi
  • 1 bucata ceapa
  • 1 lingurita miere de albine
  • 1 lingurita piper noabe
  • 2 frunze dafin
  • 30 ml vin alb
  • sare si piper macinat

Instructions
 

  • Se parleste buturelul ca sa nu aiba par si se spala.
  • Se pune la fiert in oala sub presiune impreuna cu ceapa, usturoi, dafin si piperul boabe. Se adauga sare dupa gust. Se lasa la fiert 40 minute.
  • Se face un amestec din miere, 2 linguri de ulei, si sare.
  • Se pune buturelul in tava de copt, se unge cu amestecul facut anterior si se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste.
  • Nu se serveste imediat ci dupa 10-15 minute de la scoaterea din cuptor.

Notes

Se serveste cu salata sau cartofi natur